РоПС Рованиеми - ВПС Вааса

12.06.2018 18:30
РоПС Рованиеми ВПС Вааса
1 - 0

Прогноза: 1X    Среден Коефициент: 1.33 футболни прогнози познати

В двубой от 12-ия кръг на сезона на Вейкауслига в Финландия се срещат РоПС Рованиеми и ВПС Вааса.

Домакините са трети в класирането със събрани 21 точки, след 6 победи, 3 равенства и 3 загуби през сезона, като в изиграните 12 срещи имат положителна голова разлика 16-8. На своя терен тимът има 6 мача досега, в които има 4 победи и 2 загуби, отбелязал е 11 попадения в противниковата врата и е позволил да му отбележат 4 попадения в собствената мрежа.

Гостуващият отбор на ВПС Вааса е 7-ми в класирането с общ сбор от 15 точки, постигнати след 3 победи, 6 равенства и 3 загуби през сезона, като в изиграните 12 двубоя има положителна голова разлика 13-12. Като гост отборът има 4 срещи до момента, в които има една победа, 3 равенства и все още няма поражение навън, при обща голова разлика 4-3.

В предишните си две домакински срещи тимът на РоПС Рованиеми спечели с 2-0 срещу тима на КуПС Куопио, а в предишното си домакинство загуби с 1-2 от ХИК Хелзинки. В предишните си две срещи на чужд терен тимът на ВПС Вааса има 2 поредни равенства - 0-0 срещу отбора на Илвес Тампере и 1-1 срещу състава на ФК Лахти.

В предишните 10 изиграни сблъсъка между двата противника, тимът на РоПС Рованиеми има постигнати 5 успеха, отбора на ВПС Вааса е спечелил 4 победи, а в един мач двата тима са завършили без победител, при общо голово съотношение 12-9. В предишните 5 срещи пред своите почитатели срещу състава на Вепсу, Домакините от РоПС Рованиеми са записали 4 успеха и една загуба.

Домакините като цяло са по-класният отбор, но и гостите от ВПС Вааса са доста добри. И очаквам са за един интересен и напрегнат спектакъл като е напълно възможно мача да завърши без победител. Твърдо можем да заложим на домакините или равен - двоен шанс 1X.

Прогноза: 1X    Среден Коефициент: 1.33 футболни прогнози познати