ВПС Вааса - ТПС Турку

01.09.2021 18:30
ВПС Вааса ТПС Турку
1 - 2

Прогноза: 2    Среден Коефициент: 2.00 футболни прогнози познати

Футболните състави на ВПС Вааса и ТПС Турку излизат в директен сблъсък от 20-ия кръг на сезона на Икьонен на Финландия.

Домакините са на второ място в таблицата с временното класиране с общ сбор от 30 точки, натрупани след 8 победи, 6 равенства и 4 загуби от започването на шампионата, като в изиграните общо 18 срещи имат голова разлика 30-21. Пред своите почитатели отборът е играл 8 мача, в които има 6 победи, 2 равенства и все още няма загуба у дома, отбелязал е 18 попадения във вратата на гостуващите тимове и е допуснал 6 гола в мрежата си.

Гостуващият състав на ТПС Турку е на 4-то място в класирането с 28 точки, от 7 победи, 7 равенства и 4 загуби през сезона, като в изиграните общо 18 срещи е реализирал 20 попадения във вратата на съперниците си и е инкасирал 15 попадения в мрежата си. Далеч от дома съставът е играл 9 срещи до момента, в които има 6 победи, 3 равенства и нито 1 загуба навън, вкарал е 11 гола във вратата на противниците си и е получил 3 попадения в мрежата си.

В предишните си 10 официални мача съставът на ВПС Вааса е постигнал 6 победи, едно равенство и 3 загуби, при обща голова разлика 18-11. В последните си 5 домакинства съставът е записал 4 победи, едно равенство и нито една загуба. В тях Домакините са отбелязали 11 попадения във вратата на своите съперници и са допуснали 4 гола в собствената мрежа.

В предишните си 10 официални срещи съставът на ТПС Турку има в актива си 5 победи, 3 равенства и 2 загуби, при голова разлика 13-8. В последните си 5 гостувания съставът е записал 4 победи, 1 равенство и нито 1 загуба. В тях Гостите са вкарали 7 гола във вратата на приемащите ги състави и са позволили да им отбележат едва един гол в своята мрежа.

В предишните си две домакински срещи ВПС Вааса записа две победи - с 1-0 срещу състава на ЙИППО Йоенсуу и 4-0 срещу състава на МуСа Пори. В последните си два мача на чужд терен отборът на ТПС Турку записа две поредни победи - 2-0 над МуСа Пори и с 2-1 срещу състава на Екеняс ИФ.

В последната среща между двата състава, тимът на ВПС Вааса не е записал нито 1 победа, ТПС Турку също няма нито 1 победа, а 1 среща е завършил наравно.

Играчите на състава на гостите безспорно са в доста по-стабилна форма в момента и очаквам да реализират тотално превъзходство от самото начало на срещата и в крайна сметка без проблеми да увеличат актива си с три важни точки. Най-вероятно играчите на гостите от ТПС Турку ще излязат победители от срещата - Прогноза 2.

Прогноза: 2    Среден Коефициент: 2.00 футболни прогнози познати