ВПС Вааса - Сейняйоен ЯК

09.08.2023 19:00
ВПС Вааса Сейняйоен ЯК
3 - 2

Прогноза: 1X    Среден Коефициент: 1.53 футболни прогнози познати

В двубой от 19-ия кръг на настоящето първенство на Вейкауслига на Финландия, тимът на ВПС Вааса приема на собствения си стадион отбора на Сейняйоен ЯК.

Футболистите на тима домакин са 6-ти във временното класиране с 24 точки, натрупани след 7 победи, 3 равенства и 8 загуби от започването на сезона, като в изиграните 18 мача са успели да реализират 21 попадения във вратата на противниците си и са получили 19 попадения в мрежата си. На домашна сцена съставът е изиграл 9 срещи до момента, в които има 4 победи, 2 равенства и 3 загуби, при голова разлика 12-7.

Гостуващият тим на Сейняйоен ЯК се намира на трета позиция в класирането с актив от 35 точки, натрупани след 10 победи, 5 равенства и 2 загуби през сезона, като в изиграните общо 17 мача има положителна голова разлика 22-12. При визитите си отборът е изиграл 8 двубоя до момента, в които има 4 победи, 4 равенства и все още няма поражение навън, реализирал е 11 гола в противниковата врата и е позволил да му отбележат 3 попадения във вратата си.

В предишните си 10 изиграни мача във всички турнири играчите на ВПС Вааса имат записани 6 победи и 4 загуби, при голова разлика 16-7. В предишните си 5 домакинства тимът е постигнал 3 победи и 2 загуби. В тези мачове Домакините са реализирали 10 попадения в мрежата на гостуващите отбори и са допуснали 5 попадения в собствената мрежа.

В предишните си 10 изиграни мача във всички турнири играчите на Сейняйоен ЯК имат на сметката си 5 победи, 3 равенства и 2 загуби, при обща голова разлика 12-10. В последните си 5 гостувания тимът е записал 2 победи, 3 равенства и нито 1 загуба. В тях Гостите са вкарали 6 попадения в мрежата на своите противници и са допуснали 3 гола в своята врата.

В предишните си две срещи у дома отборът на ВПС Вааса записа 2 поредни победи - с 3-0 над тима на АС Оулу и с 4-1 над състава на Хака. В последните си два мача като гост съставът на Сейняйоен ЯК завърши наравно 1-1 срещу ФК Лахти, a в последният си мач навън успя да победи с 2-1 срещу тима на Интер Турку.

В предишните 10 играни сблъсъка между двата отбора, съставът на ВПС Вааса е записал 1 победа, отбора на Сейняйоен ЯК е спечелил 6 победи, а 3 двубоя са завършили наравно, при обща голова разлика 5-12. В последните 5 срещи на своя терен Хиеталахти с отбора на Сейняйоен ЯК, играчите на ВПС Вааса нямат победа, 2 равенства и 3 поражения.

По-добрият отбор са футболистите на ВПС Вааса. И очакванията ми са да имат превъзходство по време на сблъсъка, но и футболистите на Сейняйоен ЯК не им отстъпват. И очакванията ми са са за една напрегната и интересна среща като е възможно и равен резултат. Твърдо можем да заложим на домакините или равен - двоен шанс 1X.

Прогноза: 1X    Среден Коефициент: 1.53 футболни прогнози познати